ILLUSTREREDE BØGER -NU

METTE PERREGAARD BILLEDKUNSTNER  FORFATTER

Pigen med gåsemasken er en omfangsrig, illustreret børneroman af forfatter og billedkunstner Mette Perregaard, det er en frigørelsesroman rettet mod 9-13 årige. Nu er processen med at finde det rette  forlag til udgivelsen gået igang. Der vil blive fulgt op på denne hjemmeside med info om udgivelse.

  


Kan børn flyve? Børn kan ikke flyve. Hunde kan ikke flyve. Sådan siger man. Men en helt særlig pige, Lærke, vil lære at flyve. En lidt ældre pige, Åse, vil skrive en roman. De to pigers historier flettes sammen i Pigen med gåsemasken .

 

I arbejdet på illustrationerne til denne bog genopfandt kunstneren sin stil og sit fokus med et nyt værktøj, ipaden. Hun leger med figurerne, som hovedsageligt er dyr og børn. Kunstneren arbejder på flere projekter samtidig: en årlig produktion af nummererede, signerede editions af giclée print, nye tekster, samt tegnede 'striber' til egne og andres tekster.
Bogen var vigtig at skrive, fordi den giver stemme til en fortælling, som var vigtig i forfatterens liv.

Historien lå i den bærbares mappe i mange år. Historien ventede medens forfatteren udgav en anden bog, udstillede  og formidlede kunst og arbejdede. Så endelig, takket være en livskrise, kom bogen i gang, den blev gennemskrevet flere gange.